Cum ne creăm grădina de mirodenii pe care ne-o dorim?

Grădina proprie de mirodenii poate constitui o piesă de rezistență într-o dietă sănătoasă :)

În vremurile noastre, a-ți crește propriile culturi de mirodenii reprezintă un trend de amploare care își lasă amprenta asupra modului în care percepem produsele, legumele și fructele pe care le consumam, asupra modului în care conștientizăm acțiunea substanțelor active din plantele care ne înconjoară asupra organismului nostru și nu în ultimul rând a modului în care acestea ne completează grădina și mai mult, transferă din efectele lor benefice plantelor care o compun. Echipa Grădinar.ro împreună cu Editura Casa vă recomandă și în această săptămână un mănunchi de sfaturi pe care ne dorim să le punem în practică împreună!

                                                                                                                           

Culegerea „Grădina de mirodenii” semnată Megyeri Szabolcs vine în ajutorul pasionaților de grădinărit cu o serie interesantă de sfaturi în ceea ce privește proiectarea grădinii de mirodenii, precum și a uneltelor cu care se execută lucrările de întreținere și înființare a straturilor ce compun grădina. O parte considerabilă a culegerii o reprezintă un scurt studiu asupra celor mai des întâlnite plante aromatice și condimentare și a modului în care se cultivă și se îngrijesc acestea, în pași foarte bine documentați, explicați pe înțelesul tuturor. Cartea tratează subiecte precum înmulțirea răsadurilor, completarea îngrășămintelor, udarea și tăierile, combaterea buruienilor, protecția plantelor, recoltarea și păstrarea plantelor aromatice, butășirea și marcotajul, precum și iernarea plantelor condimentare, toate fiind susținute de imagini demonstrative de foarte bună calitate.

 

Autoarea Megyeri Szabolcs susține toate aceste subiecte cu exemple pertinente, precum și cu calendare de date conștiincios documentate cu privire la cele mai des întâlnite plante condimentare și condițiile necesare unui ciclu de viață prolific. Un subiect interesant pe care autoarea îl abordează în cercetarea sa îl reprezintă studiul porțiunilor din aceste plante aromatice care se pot consuma și întrebuințarea lor în vindecarea unor afecțiuni des întâlnite în cotidian. Scriitura și modul în care sunt construite argumentele care compun culegerea fac din aceasta o lectură plăcută, prietenoasă, care cu siguranță vă va fi pe plac! Anasonul, busuiocul, feniculul, menta piperată și rostopasca sunt doar câteva dintre plantele condimentare pe care autoarea le aduce în atenție. Veți descoperi însă și informații noi despre cele mai comune ierburi, pe care cu siguranță nu știați!

 

Culegerea „Grădina de mirodenii” de Megyeri Szabolcs poate fi tratată ca o mică enciclopedie  din care ne putem fișa o mulțime de informații desprinse din universul grădinii de mirodenii. Grădinar.ro și Editura Casa vă invită să vă completați biblioteca cu acest material, procurându-l de aici.


  Sfaturile gradinarului