Cum ne creăm grădina de mirodenii pe care ne-o dorim?

Grădina proprie de mirodenii poate constitui o piesă de rezistență într-o dietă sănătoasă :)

În vremurile noastre, a-ți crește propriile culturi de mirodenii reprezintă un trend de amploare care își lasă amprenta asupra modului în care percepem produsele, legumele și fructele pe care le consumam, asupra modului în care conștientizăm acțiunea substanțelor active din plantele care ne înconjoară asupra organismului nostru și nu în ultimul rând a modului în care acestea ne completează grădina și mai mult, transferă din efectele lor benefice plantelor care o compun. Echipa Grădinar.ro împreună cu Editura Casa vă recomandă și în această săptămână un mănunchi de sfaturi pe care ne dorim să le punem în practică împreună!

                                                                                                                           

Culegerea „Grădina de mirodenii” semnată Megyeri Szabolcs vine în ajutorul pasionaților de grădinărit cu o serie interesantă de sfaturi în ceea ce privește proiectarea grădinii de mirodenii, precum și a uneltelor cu care se execută lucrările de întreținere și înființare a straturilor ce compun grădina. O parte considerabilă a culegerii o reprezintă un scurt studiu asupra celor mai des întâlnite plante aromatice și condimentare și a modului în care se cultivă și se îngrijesc acestea, în pași foarte bine documentați, explicați pe înțelesul tuturor. Cartea tratează subiecte precum înmulțirea răsadurilor, completarea îngrășămintelor, udarea și tăierile, combaterea buruienilor, protecția plantelor, recoltarea și păstrarea plantelor aromatice, butășirea și marcotajul, precum și iernarea plantelor condimentare, toate fiind susținute de imagini demonstrative de foarte bună calitate.

 

Autoarea Megyeri Szabolcs susține toate aceste subiecte cu exemple pertinente, precum și cu calendare de date conștiincios documentate cu privire la cele mai des întâlnite plante condimentare și condițiile necesare unui ciclu de viață prolific. Un subiect interesant pe care autoarea îl abordează în cercetarea sa îl reprezintă studiul porțiunilor din aceste plante aromatice care se pot consuma și întrebuințarea lor în vindecarea unor afecțiuni des întâlnite în cotidian. Scriitura și modul în care sunt construite argumentele care compun culegerea fac din aceasta o lectură plăcută, prietenoasă, care cu siguranță vă va fi pe plac! Anasonul, busuiocul, feniculul, menta piperată și rostopasca sunt doar câteva dintre plantele condimentare pe care autoarea le aduce în atenție. Veți descoperi însă și informații noi despre cele mai comune ierburi, pe care cu siguranță nu știați!

 

Culegerea „Grădina de mirodenii” de Megyeri Szabolcs poate fi tratată ca o mică enciclopedie  din care ne putem fișa o mulțime de informații desprinse din universul grădinii de mirodenii. Grădinar.ro și Editura Casa vă invită să vă completați biblioteca cu acest material, procurându-l de aici.


  Sfaturile gradinarului

Produse Recomandate

Ghiveci pentru plante aromatice Elho Brussels 30cm

Ghiveci pentru plante aromatice Elho Brussels 30cm

Crește-ți propriile plante aromatice cu ghiveciul Elho Brussels! Creat atât pentru iubitorii grădinăritului plantelor de interior, cât și pentru cei ce iubesc să gătească,Ghiveciul Elho Brussels este perfect pentru ierburile preferate, întrucât dispunde de un rezervor transparent pentru apă, pentru plante permanent verzi, dar și de o pereche de foarfece cu mai multe lame, perfecte pentru tăierea rapidă a ierburilor și păstrarea aromei acestora. Lamele foarfecei sunt realizate din oțel inoxidabil și le poți suspenda de marginea ghiveciului, fiind astfel tot timpul la îndemână. Diametru: 17.5 cmÎnălțime: 12.8 cmVolum: 2.8 litri..

65,19 Lei Ex Tax: 54,78 Lei

Ghiveci pentru plante aromatice Elho Brussels 13cm

Ghiveci pentru plante aromatice Elho Brussels 13cm

Crește-ți propriile plante aromatice cu ghiveciul Elho Brussels! Creat atât pentru iubitorii grădinăritului plantelor de interior, cât și pentru cei ce iubesc să gătească, Ghiveciul Elho Brussels este perfect pentru ierburile preferate, întrucât dispunde de un rezervor transparent pentru apă, pentru plante permanent verzi, dar și de o pereche de foarfece cu mai multe lame, perfecte pentru tăierea rapidă a ierburilor și păstrarea aromei acestora. Lamele foarfecei sunt realizate din oțel inoxidabil și le poți suspenda de marginea ghiveciului, fiind astfel tot timpul la îndemână. Diametru: 12.5 cmÎnălțime: 21.5 cmVolum: 1.2 litri..

67,54 Lei Ex Tax: 56,76 Lei

Jardiniera completa Elho Green Basics 30cm

Jardiniera completa Elho Green Basics 30cm

Setul mini 3-in-1 cu jardiniera si suport  din colectia Green Basics poate fi montat intr-un singur minut! Acesta este perfect pentru plante si flori sau chiar plante aromatice, dar si pentru a decora spatiile mici.Jardiniera Green Basics dispune de un orifiu lateral, care face udarea mai simpla si totodata protejeaza radacinile plantelor tale de un eventual surplus de apa care le poate dauna, ceea ce inseamna ca nu a fost niciodata mai simplu sa le pastrezi sanatoase si frumoase pentru mult mai mult timp.Produsul este facut dintr-un material sintetic de calitate si are o gama variata de culori precum alb, negru, teracota, verde.Jardiniera are tavita inclusa. Lungime: 30.2 cm Latime: 19.5 cm         Inaltime: 15.6 cm Volum: 2.5 litri Elho iubeste o lume verde! Acesta este motivul pentru care Elho se asigura ca produsele sunt realizate intr-un mod responsabil. Produsele din colectia Green Basics contin in special plastic reciclat. Pentru fiecare faza de cultivare, in sortimentul nostru exista produse functionale si distractive. Indiferent ca esti un gradinar incepator sau deja un gradinar pasionat, Elho are produse pentru toata lumea. ..

49,18 Lei Ex Tax: 41,33 Lei

Seminte Micul Gradinar CIMBRU Commun

Seminte Micul Gradinar CIMBRU Commun

Cimbrul este o planta anuala cu tulpini subtiri si drepte, cu frunzemicute, puternic parfumate. Soiul prefera lumina, este usor de crescut si este foarte potrivit pentru a fi cultivat in gradina sau direct intr-un ghiveci de plante aromatice. Aroma sa puternica si placuta il face un supliment de neinlocuit la gatit. Se foloseste indeosebi in stare uscata. Perioada de vegetatie de 65-75 de zile. Se seamana la sfarsitul lunii martie si se transplanteaza sub forma de rasad la inceputul lunii mai. Se poate opta si pentru semanarea directa in gradina, inca din aprilie.Gramaj: 0,5gr..

1,90 Lei Ex Tax: 1,74 Lei