• Substrat Seramis 16.5L pentru plante de exterior

Substrat Seramis 16.5L pentru plante de exterior

Detalii


 • Granule ceramice de inalta calitate care inlocuiesc solul in ghiveci.
 • Depozit ideal de apa si nutrienti.
 • Extrem de rezistent.
 • Previne infestarea plantelor cu daunatori.

Produse asemănătoare

Informatii despre produs

Substrat Seramis 16.5L pentru plante de exterior

Substratul SERAMIS® din granule ceramice pentru plante de exterior, fractie medie, este ideal pentru plantele precum leandru, hibiscus, canna, camelie, azalee, rododendron, carora le ofera aportul necesar de apa, nutrienti si oxigen esential pentru o dezvoltare armonioasa.

Acest produs face parte din Sistemul SERAMIS® care presupune o ingrijire fara griji pentru plantele dumneavoastra, care va ajuta sa aveti plante cu flori superbe si va reduce timpul si efortul! Impreună cu solutiile speciale de ingrijire si nutrienti, precum si indicatorul practic de udare SERAMIS®, sunt disponibile în total patru soluții ale unui sistem ideal pentru ingrijirea plantelor.

Substratul SERAMIS® este ideal pentru amestecarea cu toate solurile din ghiveci si le imbunatateste semnificativ datorita proprietatilor sale speciale. In funcțte de raportul de amestecare, prorprietatile fizice sunt diferite. Natura poroasa a granulelor de argila asigură o structura stabila, dar libera. Granulatul SERAMIS® stocheaza multa apa ai nutrienti si asigura o ventilatie optima a radacinilor.


Avantajele subtratului granulat SERAMIS®

 • Granulat ceramic SERAMIS® pentru uz exterior
 • Ideal pentru toate plantele de balcon si terasa
 • Depozitare optima de apa
 • Fabricat din argila naturala
 • Pre-fertilizat pentru furnizarea directa de nutrienti    
 • Oxigenare excelenta
 • Fara compresie, reabilitare foarte buna
 • Pentru amestecarea cu toate solurile din ghiveci
 • Ambalaj cu maner pentru extra confortAplicatii


In amestec cu solul: 

Amestecarea solului dn ghiveci cu granulele ceramice SERAMIS® aeriseste mai bine bilele radiculare si optimizeaza capacitatea de stocare a apei si a substantelor nutritive pe termen lung. Va recomandam un amestec cu o proporție de cel puțin 10% granulat SERAMIS®. Raportul de amestec este de 1 la 10: din 6 litri de granule rezultă 60 litri de amestec cu sol; din 12,5 litri de granule rezulta 125 litri de amestec cu sol.

Pentru acoperirea solului:

Prin acoperirea substratului de sol cu ​​un strat de aproximativ 3 cm inaltime de granulat SERAMIS® se poate preveni uscarea rapida a solului. Culoarea deschisa a granulelor reduce incalzirea intensa in lumina soarelui. Acest efect este unul favorabil asupra dezvoltarii plantelor, in special in lunile calduroase de vara. De asemenea, substratul reduce infestarea plantelor cu tantari.

100% pur: 

Granulele ceramice SERAMIS® pre-fertilizate inlocuiesc solul conventional din ghiveci si reduce efortul de udare datorita functiei optime de depozitare a acesteia.

  Mod de utilizare

  1. Scoateti cu atentie planta din ghiveci.

  2. Indepartati cu grija excesul de sol si partile moarte de pe radacina.

  3. Alegeti un ghiveci nou semnificativ mai mare decat cel vechi. Un ghiveci cu gauri pentru drenaj este ideal pentru ca apa de ploaie sa se poata scurge. Acoperiti gaurile cu pietris sau argila, astfel incat sa se scurga doar apa in exces, nu si granulele ceramice.

  4. Folositi o farfurie pentru ghiveci deoarece dupa udare, praful de argila poate lasa urme de culoare nedorite pe podea.

  5. Umpleti ghiveciul aproximativ pana la jumatate cu granulele SERAMIS® sau cu amestecul acestora cu pamant.

  6. Asezati planta in centrul ghiveciului si completati cu granule pana ce radacina este acoperita complet.

  7. Udati planta pana cand granulatul este bine umezit.

Informatii suplimentare

Substrat de cultură din argila.Conține procent mic de materie organica.

Substrat de cultura din argila naturala, fertilizator NPK. Contine procent mic de materie organica.

Valoarea pH-ului (CaCl₂) 6.2 

Salinitatea (KCl) 0,8 g/l 


Materie prima

100% argila bruta, ingrasamant mineral NPK


Nutrienti (solubili)

250 mg/l azot N (CaCl₂)

350 mg/l fosfat P₂O₅ (CAL)

300 mg/l potasiu K₂O (CAL) 

Instrucțiuni de depozitare

A se pastra la rece, in loc uscat, inchis si protejat de soare. Inchideti bine sacul dupa utilizare.

Instrucțiuni de utilizare

Pentru utilizare ca substrat de cultura, precum si pentru a imbunatati capacitatea de absorbtie si stocare a apei si a substanțelor nutritive. Continutul de nutrienti declarati se refera la momentul introducerii produsului pe piata de catre producător si poate fi supus unor fluctuatii naturale. Este recomandata fertilizarea suplimentara dupa aproximativ 4 saptamani de utilizare, conform instructiunilor de pe pachet.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: granule, ceramice, seramis, substrat, special, ceramica, granulat, plante, exterior, de, substraturi, speciale, din, amestec, adaos, lava, vulcanica, fractie, medie, sac, 16.5, litri, potrivit, toate, tipurile

Cele mai populare produse