Scoarța de pin mediteranean, cel mai bun aliat împotriva buruienilor

Scoarța de pin mediteranean sau altfel denumită ”scoarță decorativă” este una din materiile prime naturale care, în ciuda faptului că este relocată față de climatul natural, contribuie într-un mod sustenabil la protecția grădinii, oriunde ar fi poziționată aceasta.

Scoarța de pin mediteranean distribuită de https://gradinar.ro este atent recoltată și selecționată din regiunea Galiciei, în coasta nordică a Spaniei. Partenerii de la Dr.Soil au selectat pentru dumneavoastră scoarță de pin mediteranean premium, foarte curată, 100% naturală, nevopsită și fără aditivi.
Scoarța de pin mediteranean, nu numai că se poate folosi în amestecuri care să formeze substratul orhideelor noastre preferate, ci și ca barieră protectoare împotriva șocurilor termice extreme, la nivel micro sau macro. Funcția protectoare a scoarței de pin se poate dovedi în jardiniere sau ghivece de balcon, dacă este așternută într-un strat de până la 5cm pe suprafața solului din interiorul vasului, de jur-împrejurul tulpinii plantelor transplantate. Astfel, dacă este caniculă, stratul de scoarță de pin împiedică uscarea excesivă a solului iar dacă este îngheț, stratul protector de scoarță de pin împiedică deteriorarea rădăcinilor și microcapilarităților din cauza șocului termic negativ. La nivel macro, scoarța de pin funcționează aproximativ la fel, doar că este folosită în grădină, de jur-împrejurul trunchiurilor copacilor sau arbuștilor. O altă funcționalitate a scoarței de pin este că în cazul ploilor abundente, împiedică eroziunea solului, împiedicând formarea stropilor de noroi, respectiv murdărirea tencuielii casei (dacă arbustul este plantat în vecinătatea apropiată a casei) sau ale altor corpuri din grădină (fântână, foișor, etc). Un alt lucru de pomenit în cazul scoarței de pin și a ”reacției” sale în cazul ploilor torențiale este pe lângă aspectul natural, roșiatic, este mirosul pregnant de pădure, fără să stimuleze însă apariția mucegaiului sau al fungilor. Datorită faptului că scoarța de pin în fracțiile ei este foarte aerisită, nici larvele de insecte nu se pot dezvolta, fiind de asemenea o soluție bună după decopertarea unor zone – incubator pentru insecte.

Principala caracteristică a scoarței de pin mediteranean, când este folosită în grădină, este capacitatea sa de a controla dezvoltarea buruienilor, într-un mod total ecologic. Am întâlnit la grădinari de pretutindeni două comportamente de folosire a scoarței de pin în grădină: 1. așternerea scoarței de pin direct peste solul curățat și nivelat în prealabil, fie de jur-împrejurul tulpinii plantelor, fie sub formă de alee, strat sau element dintr-o amenajare ”verde”. 2, așternerea scoarței de pin peste un covor de geotextil, decupat în prealabil. Comportamentul din urmă este folosit în general în cazul solurilor pietroase, cu aspect inestetic. Astfel, prin așternerea unui strat considerabil de scoarță, indiferent de granulația pe care o alegeți fie pe geotextil, fie direct pe sol, semințele transportate de curenții de aer sau de insecte sau păsări nu ajung la nivelul solului, ca să germineze, și nu beneficiază de lumină, ca să se dezvolte. Astfel, aceste semințe rămân inerte, iar într-un final își închid ciclul vegetativ. Ba mai mult, scoarța de pin fiind neutră din punct de vedere nutritiv atunci când este uscată, semințele nu beneficiază de condițiile necesare dezvoltării, respectiv nu germinează.
Echipa Grădinar.ro susține folosirea scoarței de pin naturale în grădină în diferite forme, fie ca înveliș termic pentru jardiniere, fie pentru amenajarea unor spații din grădină. În portofoliul Grădinar.ro puteți găsi în funcție de stocul producătorului, scoarță de pin în granulațiile 8-15 mm (Scoarta de pin mediteranean Dr.Soil 5L, 8-15 mm), 25-40 mm (Scoarta de pin mediteranean Dr.Soil 60L, 25-40 mm sau Scoarta de pin mediteranean Dr.Soil 70L, 25-40 mm) sau 60-100 mm (Scoarta de pin mediteranean Dr.Soil 70L, 60-100 mm). Pe toate din acestea vi le livrăm prin curier desemnat chiar la ușa dumneavoastră; le puteți comanda chiar de aici.
  Sfaturile gradinarului

Produse Recomandate

Scoarta de pin mediteranean Dr.Soil 70L, 60-100 mm

Scoarta de pin mediteranean Dr.Soil 70L, 60-100 mm

Scoarta de pin mediteranean se poate folosi in gradina cu flori sau in gradina cu pomi fructiferi, avand un aspect placut si o utilitate deosebita: odata udata, scoarta de pin mentine umiditatea la nivelul solului fara sa stimuleze aparitia mucegaiului sau a fungilor. Folositi scoarta de pin la baza copacilor, de jur imprejur, sub tufele de flori sau pe straturile cu plante decorative. De asemenea, puteti crea alei si borduri cu un aspect rustic, placut, prietenos cu natura. Acest tip de scoarta nu este tratata cu substante chimice si nu este vopsita. Detine un miros placut de padure.Avantajele utilizarii scoartei de pin in gradina:- protectia radacinilor de inghet sau de temperaturi ridicate- controlul ecologic al buruienilor- pastrarea umiditatii solului si controlul eroziunii- fertilizarea si aportul de material organic de lunga durata- absorbtia socului la cadere - la utilizarea in locurile de joaca pentru copii ca suprafata de protectie (standard EN - 1177)- aspectul  natural, sanatos- miros pregnant de padureMarimea cipsurilor de scoarta difera intre 60 si 100 mm. ..

100,00 Lei Ex Tax: 84,03 Lei

Scoarta de pin mediteranean Dr.Soil 70L, 25-40 mm

Scoarta de pin mediteranean Dr.Soil 70L, 25-40 mm

Scoarta de pin mediteranean selectata de Dr.Soil se poate folosi in gradina cu flori sau in gradina cu pomi fructiferi, avand un aspect placut si o utilitate deosebita: odata udata, scoarta de pin mentine umiditatea la nivelul solului fara sa stimuleze aparitia mucegaiului sau a fungilor. Folositi scoarta de pin la baza copacilor, de jur imprejur, sub tufele de flori sau pe straturile cu plante decorative. De asemenea, puteti crea alei si borduri cu un aspect rustic, placut, prietenos cu natura. Acest tip de scoarta nu este tratata cu substante chimice si nu este vopsita. Detine un miros placut de padure.Avantajele utilizarii scoartei de pin in gradina:- protectia radacinilor de inghet sau de temperaturi ridicate- controlul ecologic al buruienilor- pastrarea umiditatii solului si controlul eroziunii- fertilizarea si aportul de material organic de lunga durata- absorbtia socului la cadere - la utilizarea in locurile de joaca pentru copii ca suprafata de protectie (standard EN - 1177)- aspectul  natural, sanatos- miros pregnant de padureMarimea cipsurilor de scoarta difera intre 25 si 40 mm. In cazul aleilor si bordurilor, se recomanda asternerea unui strat de scoarta de 6-12 cm, iar in cazul locurilor de joaca intre 20-30 cm...

77,99 Lei Ex Tax: 65,54 Lei

Scoarta de pin mediteranean Dr.Soil 5L, 8-15 mm

Scoarta de pin mediteranean Dr.Soil 5L, 8-15 mm

Se recomanda de asemenea pentru prepararea substratului orhideelor epifite, mulcirea plantelor in ghiveci sau jardiniere, aranjamente florale si decoratiuni, terarii vegetale sau pentru acvariile cu reptile. Sacul are un volum de 5L si o greutate variabila intre 1,7 si 2 kg (in functie de umiditatea materiei prime). Avantajele utilizarii scoartei de pin selectata de Dr.Soil: • o materie prima premium, organica, netratata chimic, nevopsita, fara aditivi, de provenienta Spania (Galicia), extrasa in mod controlat din Pinus Pinaster • nu favorizeaza dezvoltarea ciupercilor si mucegaiurilor • se descompune foarte lent, fiind benefica pentru planta pe termen lung • impiedica stropirea si murdarirea plantelor in momentul udarii sau al ploii • impiedica depunerea larvelor de musculite la suprafata solului plantelor acidofile, regland totodata ph-ul • are o culoare naturala si un miros placut de padure - isi pastreaza culoarea rosiatica o perioada indelungata de timp • protejeaza in mod ecologic plantele de daunatori • materie prima pentru mulcirea plantelor in ghiveci sau jardiniere; se distribuie uniform pe suprafata solului din ghiveci sau jardiniera, de jur-imprejurul tulpinii plantei • pastreaza umiditatea solului, prevenind evaporatia excesiva • baza pentru substraturile pentru orhidee epifite (Phalaenopsis, Dendrobium, Cattleya, Cymbidium) care recreaza conditiile mediului natural de dezvoltare • element decorativ pentru terarii cu cactusi si suculente sau așternut pentru reptile in terarii • previne cresterea buruienilor care germineaza • economiseste apa, restrictionand evaporarea acesteia din pamant si reduce necesitatea udarii • are continut scazut de impuritati (2-5%) Proprietati: Umiditate: 60 -65 %, pH (H₂O): 4,5 – 5,5 %, materie organica: 94 – 98 %, N: 0,2% Depozitati produsul in locuri aerisite, uscate, in ambalajul propriu, departe de alimente, furaje pentru animale, substante de curatenie etc. ..

11,95 Lei Ex Tax: 10,04 Lei

Scoarta de pin mediteranean Dr.Soil 60L, 25-40 mm

Scoarta de pin mediteranean Dr.Soil 60L, 25-40 mm

Scoarta de pin mediteranean se poate folosi in gradina cu flori sau in gradina cu pomi fructiferi, avand un aspect placut si o utilitate deosebita: odata udata, scoarta de pin mentine umiditatea la nivelul solului fara sa stimuleze aparitia mucegaiului sau a fungilor. Folositi scoarta de pin la baza copacilor, de jur imprejur, sub tufele de flori sau pe straturile cu plante decorative. De asemenea, puteti crea alei si borduri cu un aspect rustic, placut, prietenos cu natura. Acest tip de scoarta nu este tratata cu substante chimice si nu este vopsita. Detine un miros placut de padure.Avantajele utilizarii scoartei de pin in gradina:- protectia radacinilor de inghet sau de temperaturi ridicate- controlul ecologic al buruienilor- pastrarea umiditatii solului si controlul eroziunii- fertilizarea si aportul de material organic de lunga durata- absorbtia socului la cadere - la utilizarea in locurile de joaca pentru copii ca suprafata de protectie (standard EN - 1177)- aspectul  natural, sanatos- miros pregnant de padureMarimea cipsurilor de scoarta difera intre 25 si 40 mm. In cazul aleilor si bordurilor, se recomanda asternerea unui strat de scoarta de 6-12 cm, iar in cazul locurilor de joaca intre 20-30 cm...

59,99 Lei Ex Tax: 50,41 Lei