• Substrat Seramis 7L pentru cactusi si suculente

Substrat Seramis 7L pentru cactusi si suculente

Informatii despre produs

Substratul SERAMIS® din granule ceramice, fractie mica, este ideal pentru cactusi si suculente, carora le ofera aportul necesar de apa, nutrienti si oxigen esential pentru o dezvoltare armonioasa.

Acest produs face parte din Sistemul SERAMIS® care presupune o ingrijire fara griji pentru plantele dumneavoastra, care va ajuta sa aveti plante cu flori superbe si va reduce timpul si efortul! Impreună cu solutiile speciale de ingrijire si nutrienti, precum si indicatorul practic de udare SERAMIS®, sunt disponibile în total patru soluții ale unui sistem ideal pentru ingrijirea plantelor.


Substratul SERAMIS® reprezinta alternativa de lunga durata pentru pamantul de flori clasic, avand o capacitate de durata de retinere a apei in granulele poroase de argila. Are o structura stabila, nu imbatraneste, nu devine compact și previne aparitia sciaridelor. Este componenta de baza a mediului de cultura pentru cactusi si suculente deoarece creaza conditii optime pentru dezvoltarea tuturor tipurilor de plante verzi si cu flori.

Mod de utilizare

Replantarea poate fi efectuata pe tot parcursul anului, dar este recomandata primavara pentru a oferi plantelor suficient spatiu pentru cresterea din cauza expunerii la soare. In toamna, trebuie verificat daca cresterea abundenta din perioada verii necesita urmatoarea dimensiune a ghiveciului.

1. Idepartati cu atentie planta din ghiveciul vechi.

2. Curatati radacinile de solul in exces si indepartatu partile moarte.

3. Alegeti un ghiveci nou mai mare decat cel vechi, cu gauri pentru drenaj. Acoperiti gaurile cu pietris, astfel incat sa se scurga doar apa in exces, nu si granulele ceramice.

4. Umpleti ghiveciul aproximativ pana la jumatate cu granulele SERAMIS®.

5. Asezati planta in centrul ghiveciului si completati cu granule pana ce radacina este acoperita complet.

Se uda planta foarte mult dupa aproximativ 1 saptamana. Eliminati intotdeauna excesul de apa pentru a evita putregaiul radacinii. Va recomandam indicatorul de udare SERAMIS® pentru a determina timpul ideal de udare.

Va rugam sa retineti ca cactusii si suculentele au o necesitate semnificativ mai mica de apa decat alte plante.Informatii suplimentare

Substrat de cultura in aplicatie independenta de sol, folosind argila si lava vulcanica.                                                           

Contine un procent redus de materie organica

Valoarea pH (CaCl₂) 6,7


Materii prime:

argila, lava vulcanica, argila expandata


Nutrienti (solubili):

150 mg/l potasiu (K₂O) (CAL)

58 mg/l  nichel (Ni)
Instrucțiuni de depozitare

A se pastra protejat de intemperii si de de ploaie. A se feri de lumina directa a soarelui. 


Instrucțiuni de utilizare 

Pentru utilizare ca mediu de crestere pentru cactusi si suculente, pentru a imbunatati capacitatea de absorbtie si stocare a apei si a substanțelor nutritive. A se folosi doar in procese independente de sol. 

A se fertiliza la fiecare a doua udare. Plantele in faza de repaus nu necesita fertilizare. 

Conținutul de nutrienti declarati se refera la momentul introducerii pe piata a produsului de catre producator si poate fi supus unor fluctuatii naturale.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
   Rău           Bun

Etichete: granule, ceramice, seramis, substrat, special, ceramica, granulat, orhidee, pentru, cactusi, suculente, substraturi, speciale, din, amestec, adaos, lava, vulcanica, fractie, medie, sac, 7, litri, potrivit, toate, tipurile

Cele mai populare produse